Kompletna pomoć i saveti od pretrage po sajtovima, ugovaranja kupovine, odjava tablica u Italiji, izrada i overa ugovora, prevoz do Srbije sa izradom ulaznih papira i skladištenjem u carinskoj zoni.

Početak je najteži, naći ono što želite da kupite za najpovoljnije novce i sam dogovor oko kupovine.
Sve počinje pretragom po sajtovima koji se bave oglašavanjem i odabir najpovoljnije ponude.
Ovo su neki od najposećenijih sa najvećim izborom.
www.moto.it
www.subito.it
www.motoexport.it
www.auto.secondamano.it/moto/
www.autoscout24.it/moto-e-scooter

važno je pretražiti oblast Lombardija to je šira okolina Milana (u autoscout unesete poštanski broj 27029 i okolina od 50 km), jer odatle kreću kamioni za dovoz vozila i postoji organizovana služba za utovar i sređivanje dokumentacije potrebne za uvoz u Srbiju.

Posle odabira motora koji Vam se sviđa,
pošaljite link na e-mail ticmans@gmail.com
i tada počinje proces kupovine,
Kad uspostavimo kontakt sa prodavcem, ugovara se vreme za pregled motora i ako sve odgovara dogovara se trgovina.
Pare se šalju u italiju i sigurno stižu do Milana gde se predaju za plaćanje motora i troškova.

Prva stvar je da se izvrši odjavljivanje motora i dobija poseban obrazac (potvrda) sa hologramom CDP, kao dokaz da motocikl nije ukraden i druga stvar jeste da se obavezno pribavi originalna saobraćajna dozvola koja takođe mora biti odjavljena u smislu da su tablice vraćene policiji, što se potvrđuje pečatom na dozvoli koji se stavlja u policijskoj upravi.
Olakšavajuća okolnost je ta da oba ova dokumenta pribavlja prodavac motora, a ne kupac, ali to prodavac obično traži da se plati i košta oko 70-100 € u zavismosti od agencije do agencije. Nakon isplate motora sačinjava se račun (faktura) u kome se navode pored svih ostalih generalija i podaci o prodavcu (koji i izdaje račun), podaci o kupcu i cena motora. Obzirom da će naša carina da ocarini motor po kataloškoj vrednosti za to godište, taj model i tu zapreminu motora, a ne po ceni iz fakture, mi unapred proveravamo sa špediterom, koji će vam izvršiti proceduru carinjenja motocikla, na koliko će ga carina proceniti i pravi se račun na taj iznos.  Tek kada se i ovo završi, motor je spreman za transport.

Carinjenje motora na ulasku kamiona u Srbiju je obavezno i tu se najčešće radi tzv. propratnica kojom se motor od strane pogranične carinske službe zvanično upućuje na konačno carinjenje u onu ispostavu koju ste prethodno odredili.
Kada motor stigne na svoje konačno odredište smešta se u carinsko skladište i tu stoji dok se procedura carinjenja ne završi. Proceduru carinjenja vrši špediter i vi kao budući vlasnik motora sa tim nemate ništa. Za vozila koja su proizvedena u zemljama Evropske Unije ne plaća se carina, oslobođeni su tog nameta, za motorcike iz ostalih zemalja carina je 2%  Na vama je da sačekate da vam neko iz špedicije javi koliki su troškovi carine i poreza kako biste to što pre uplatili prema detaljnim uputstvima špeditera.
Odmah po uplati carina dozvoljava špediteru da preuzme kompletnu dokumentaciju od motora. Nakon ovoga ostaje vam da još platite špediteru za uslugu carinjenja koju je za vas izvršio. Čitava ova ”priča” traje između tri i pet dana, ali zbog gužve zna da bude i duža, a sve u zavisnosti gde se vrši carinjenje motora. Najzad, kada je sve ovo završeno možete preuzeti svog toliko željenog ljubimca.

Cena kompletne usluge, pregled motora, dogovor oko kupovine, plaćanje, izrada ugovora sa overom (bez odjave u policiji), prevoz do mesta carinjenja, plaćanje propratnih papira na carini i smeštaj motora u carinsko skladištenje košta 350€

Na te troškove dodajete odjavu u Italiji (70-100€) ako prodavac odbije da on to na svoj trošak uradi, carinu od 2% (ako je motor proizveden u EU onda se ne plaća carina) i PDV koje ćete platiti uplatnicom kad vam špediter saopšti na koliko je izvršena procena vrednosti i špediterske usluge.

Za sve dodatne informacije nazovite na 063/59-68-63 Zoran Matić
translated to the languages
sajt postavljen februara 2007    Ideja, izrada, održavanje  - Tićma
start   slikeF   slikeL   tehnikaF   tehnikaL   uputstva   uradi_samF   uradi_samL   sastavljanje   sklopoviF   sklopoviL   tuningF   tuningL   stylingF   stylingL   oglasi   klub     forum   sponzori
sadržaj sajta
Pomoć oko uvoza motora iz Italije


Kupovina svih tipova i kubikaža motorcikala iz Italije